„Nu vor fi cruțați”. Poliția a primit ordin să deschidă focul dacă adepții gurului acuzat de viol vor relua violențele

Data actualizării: Data publicării:
guruu

Forțele indiene de securitate au fost puse în alertă înainte de primirea sentinței în cazul liderului spiritual Ram Rahim Singh, găsit vinovat pentru viol, relatează BBC.

La finele săptămânii trecute, aducerea în fața instanței a lui Ram Rahim Singht a scos pe străzile orașului Panchkula zeci de mii de adepți ai sectei Dera Sacha Sauda, pe care o conduce liderul spiritual. În urma încleștărilor cu forțele de ordine, 38 de persoane și-au pierdut viața.

Potrivit BBC, gurul indian ar putea primi o condamnare la închisoare de cel puțin 7 ani.

Între timp, în așteptarea sentinței, capitala New Delhi rămâne în alertă, iar în mai multe zone din statele Haryana și Punjab oamenilor li s-a ordonat să nu își părăsească locuințele.

Armata a fost trecută în regim de expectativă. Surse din poliție au declarat că au primit ordin să deschidă focul „în caz de probleme”.

Închisoarea unde urmează să fie pronunțat verdictul, situată în orașul Rohtak, a fost transformată într-o veritabilă fortăreață. Jurnaliștii nu au voie să se apropie la o distanță mai mică de 1,5 kilometri de centrul penitenciar. Drumurile orașului din statul Haryana au fost baricadate de către armată și poliție cu garduri de sârmă ghimpată.

De asemenea, forțele de securitate au impus blocadă în acest weekend și sediilor sectei Dera Sacha Sauda, unde s-ar afla zeci de mii de susținători ai lui Ram Rahim Singh. Sediile alcătuiesc un campus uriaș în care se află mai multe școli, un spital și un cinema. Armata le-a cerut adepților gurului să părăsească în mod pașnic locația.

În discursul său lunar la radio, premierul indian Narendra Modi a afirmat că este „normal să fim îngrijorați” după ce violențele s-au extins până în capitala Indiei. „Violența nu este acceptată în națiunea noastră, sub nicio formă. Cei care iau legea în propriile mâini sau participă la acte de violență, nu vor fi cruțați, indiferent cine sunt ei”, a afirmat șeful Executivului din New Delhi.

Ram Rahim Singh pretinde că ar avea 60 de milioane de adepți în întreaga lume și descrie secta Dera Sacha Sauda drept o „organizație non-profit socială și spirituală”. Liderul spiritual ar fi preluat conducerea sectei la vârsta de 23 de ani. Pe scena publică indiană, Ram Rahim Singht nu s-a impus doar ca un guru extrem de influent, dar și ca un personaj exotic. Indianul cântă la concerte de rock, apare în filme și are propria linie de produse alimentare – „Rockstar baba”. Bărbatul a fost acuzat nu doar de viol, ci și de faptul că și-a forțat 400 de discipoli să se supună unei castrări pentru a se „apropia de Dumnezeu”.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri