Poliţia britanică a arestat un al treilea suspect în legătură cu atentatul de la metrou

Data publicării:
londra

Poliţia britanică a anunţat marţi că a făcut o a treia arestare legată de atentatul de vineri, din metrou, soldat cu 30 de răniţi, relatează News.ro, care citează Reuters.

Un bărbat de 25 de ani a fost arestat la Newport, în Ţara Galilor, în urma unor percheziții la o adresă din oraș, reținerea având legătură cu atentatul de vineri de la metroul londonez. 

Anterior, poliţia a arestat alţi doi bărbați, refugiați, unul în vârstă de 18 ani originar din Irak, celălalt în vârstă de 21 de ani din Siria, iar ambii au locuit la Sunbury, la o familie care adopta temporar copii, potrivit unui oficial local şi presei britanice.

Autorităţile au redus în week-end nivelul alertei teroriste de la „critic” la „grav”, ceea ce înseamnă că nu mai cred că un atentat este iminent, ci foarte probabil.

Însă oficiali au anunţat publicul că va continua să observe o sporire a prezenţei poliţiei în regiunea capitalei.

În imagini de televiziune cu circuit închis, obţinute de ITV News şi difuzate duminică, apare o persoană cu o pungă frigorifică de la Lidl, undeva la periferia capitalei, înainte de atentatul din staţia de metrou Parsons Green, înttr-un carier bogat în sud-vestul Londrei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic şi soldat cu 30 de răniţi.

În imagini postate pe reţele de socializare după atentat apare o pungă frigorifică de la Lidl în care se află o găleată albă pe cale să ia foc, din care ies fire electrice, într-un vagon de metrou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri