PORTRET. Hillary Clinton, drumul spre Casa Albă

Data publicării:
hillary clinton fb

În 2008, un afro-american scria istorie la Casa Albă. Barack Obama devenea atunci liderul celei mai puternice naţiuni din lume. Acum, Statele Unite se pregătesc să primească o femeie la conducerea ţării. Fostă primă-doamnă şi secretar de Stat, Hillary Clinton pare să aibă tot background-ul necesar pentru a conduce America. Există, însă, scandaluri care o tot trag în jos. Problemele cu e-mailurile clasificate şi moartea ambasadorului american din Libia sunt doar două dintre ele. Hillary Clinton este o personalitate care fascinează şi scandalizează deopotrivă America. Iată cine ar putea fi prima femeie preşedinte din istoria Statelor Unite.

Hillary Diane Rodham Clinton este speranţa democraţilor pentru Casa Albă. Fostul secretar de Stat a marcat deja o premieră în Statele Unite: a devenit prima femeie cu şanse reale la preşedinţie.

Hillary Clinton: La urma urmelor, când nu există niciun prag, doar cerul este limita.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite: Îi ascultă pe oameni, îşi păstrează calmul şi tratează pe toată lumea cu respect, indiferent cât de potrivnic îi este totul şi indiferent câţi oameni încearcă să-i pună piedici. Nu se dă bătută niciodată.

Hillary Clinton s-a născut în 1947 şi a studiat Dreptul la Yale, locul în care şi-a cunoscut soţul. Aşa s-au intersectat două minţi considerate de specialişti sclipitoare, care au avut un impact uriaş asupra politicii americane.

Hillary Clinton: Dacă ai de gând să te uiţi în continuare la mine şi eu o să mă uit la tine, ar trebui măcar să ne cunoaştem. Eu sunt Hillary Rodham.

Bill Clinton: Mi-a zis: „Cum te cheamă?” Nici măcar nu îmi puteam aminti numele.

Bill şi Hillary sau Billary, cum li se spunea odinoară, au devenit unul dintre cele mai influente cupluri americane. El a fost guvernator şi preşedinte, iar ea i-a stat alături, inclusiv în timpul scandalului Lewinski.

Hillary Clinton: Stau aici pentru că îl iubesc, îl respect pe el şi experienţele prin care a trecut şi prin care am trecut împreună!.

Tocmai această atitudine este criticată acum de contracandidatul său la Casa Albă.

Donald Trump: Dacă privim situaţia lui Bill Clinton, ceea ce le-a făcut el femeilor nu s-a mai întâlnit în istoria politicii din această ţară.

În 2001, Hillary Clinton a devenit senatoare de New York şi a candidat apoi la alegerile primare ale Partidului Democrat. A pierdut în faţa lui Barack Obama, dar a fost recompensată cu postul de secretar de Stat.

Finalul mandatului de secretar de Stat a fost unul negru. În 2012, ambasadorul american în Libia a fost ucis într-un atac, iar Hillary Clinton a fost acuzată că nu a evaluat corespunzător situaţia de securitate. Acum, candidatura sa nu stârneşte un entuziasm foarte mare în rândul americanilor.

Elisabeth Fischer Martin, fost producător executiv al NBC News Political Programming: Oamenii nu au încredere în ea. Mulţi americani, care au fost întrebaţi care este primul cuvânt care le vine în minte când se gândesc la Hillary Clinton, au spus „mincinoasă”.

După plecarea din Departamentul de Stat, a apărut un nou scandal. S-a aflat că Hillary Clinton a ignorat protocolul şi a folosit mailul personal în interes de serviciu. Totul a ieşit la iveală după ce contul său privat a fost spart de hackerul român Guccifer.

Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA: Dacă privesc acum retrospectiv, ar fi fost mai bine dacă, pur şi simplu, aş fi folosit un al doilea cont de e-mail şi un al doilea telefon.

Recent, FBI a anunţat că au fost descoperite noi e-mailuri care ar putea avea legătură cu investigaţia privind serverul privat al lui Hillary Clinton.

Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite: „Este destul de ciudat să lansezi aşa ceva, cu atât de puţine informaţii, chiar înaintea unor alegeri”.

Toate aceste scandaluri au pus în pericol viitorul lui Hillary Clinton la Casa Albă. De teamă să nu scape victoria printre degete, democraţii i-au facut o campanie furibundă fostului secretar de Stat.

Michelle Obama, prima-doamnă a Statelor Unite: „Ea (n.red. - Hillary Clinton) are mai multă experienţă şi expunere pentru preşedinţie decât oricare alt candidat contemporan. Da, mai mult decât Barack, mai mult decât Bill. Şi, da, se întâmplă ca ea să fie femeie”.

În drumul spre Casa Albă, Hillary Clinton le-a făcut americanilor mai multe promisiuni: creşterea venitului clasei mijlocii, reforme importante în domeniul imigraţiei şi înăsprirea controalelor în domeniul armelor de foc. În plus, a promis că administraţia sa va continua politica lui Barack Obama în privinţa întreruperilor de sarcină.

Hillary Clinton: „Am fost în ţări în care Guvernul fie a obligat femeile să facă avorturi, aşa cum s-a întâmplat în China, sau a obligat femeile să poarte copii, aşa cum s-a întâmplat demult în România”.

Avocat, primă-doamnă, senator şi secretar de Stat, Hillary Clinton trebuie să afle acum dacă i-a convins pe americani că le merită încrederea.

Hillary Clinton, candidatul democrat la Casa Albă: Sper să unific ţara, sper să-i aduc pe oameni laolaltă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri