Premierul Australiei: Kim Jong-un își scrie „biletul de sinucidere”

Data publicării:
Kim-Jong-Un

Premierul Australiei, Malcolm Turnbull, susține că riscul unui război cu Coreea de Nord „devine din ce în ce mai mare” și că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, provocând Statele Unite, își scrie „biletul se sinucidere”.

Dacă liderul nord-coreean va continua pe „această cale provocatoare, riscul războiului va crește tot mai mult”, a declarat premierul australian în emisiunea „A Current Affair” de pe postul de televiziune Channel Nine, relatează News.com.au.

În cazul unui război cu Statele Unite, Kim Jong-un „va pierde instant”, consideră Turnbull, care a adăugat că un asemenea conflict armat ar însemna pentru liderul de la Phenian „un bilet de sinucidere”.

Șeful Executivului de la Canberra a precizat că este datoria Chinei să prevină o înrăutățire a situației în Peninsula Coreeană.

„Comunitatea globală este absolut unită în determinarea noastră de a-l aduce pe Kim Jong-un cu picioarele pe pământ. Cheia pentru a face acest lucru este China (care are un ascendent economic semnificativ asupra Coreei de Nord – n.r.), care trebuie să aplice sancțiunile Consiliului de Securitate al ONU, așa cum au spus că vor face”, a subliniat Malcolm Turnbull.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că ultima lansare de rachetă a fost „prima etapă a unei operațiuni militare a Armatei Poporului din Coreea de Nord în Pacific și un preludiu semnificativ” al tirului cu rachete spre insula Guam, a relatat miercuri agenția de presă oficială nord-coreeană KCNA.

Coreea de Nord a amenințat anterior că va lansa patru rachete spre teritoriul american din Guam.

În același timp, Phenianul a confirmat miercuri că a lansat în ajun o rachetă balistică cu rază medie de acțiune Hwasong-12, care a survolat Japonia înainte să cadă în Oceanul Pacific.

Kim Jong-Un a supervizat personal această ultimă lansare, a indicat KCNA.

„Testul nu a avut niciun impact asupra securității țărilor vecine”, susține agenția nord-coreeană de presă, citată de AFP. Kim Jong-Un a exprimat o „mare satisfacție” după această lansare, adaugă agenția de presă a regimului de la Phenian.

Nu în ultimul rând, lansarea a avut loc la 29 august, dată la care s-au împlinit 107 ani de la Tratatul din 1910 între Japonia și Coreea, în virtutea căruia Tokyo a colonizat Peninsula Coreeană, indică KCNA.

Racheta, lansată de Phenian, a parcurs peste 2.700 de km înainte de a cădea în Pacificul de Nord, la est de insula japoneză Hokkaido, conform armatei sud-coreene.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri