Primar: În două luni de asediu, armata rusă a ucis de două ori mai mulți locuitori ai Mariupolului decât Germania nazistă

Data actualizării: Data publicării:
cruci in mariupol
În Mariupol, rușii au început să dezgroape cadavrele civililor, acuză autoritățile locale. FOTO: Profimedia Images

În două luni de când asediază Mariupol, armata rusă a ucis de două ori mai mulți oameni decât naziștii în cei doi ani de ocupare a orașului, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a spus primarul localităţii, Vadim Boicenko.

"În doi ani, naziştii au ucis 10.000 de civili în Mariupol. Ocupanţii ruşi au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni.

Peste 40.000 de oameni au fost deportaţi forţat. Acesta este unul dintre cele mai grave genocide împotriva civililor din istoria modernă. Armata rusă ne distruge cu intenţie şi fără milă oraşul şi locuitorii săi", a spus Boicenko.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Omenirea a plătit un preţ mare pentru victoria asupra fascismului în ultimul secol. Dacă nu ne unim astăzi şi nu oprim acest rău, preţul de data aceasta poate fi mult mai mare", a adăugat primarul Mariupolului.

În Mariupol, rușii bombardează locuitorii neînarmaţi şi blochează ajutorul umanitar.

Consiliul municipal din Mariupol a anunţat că circa 100.000 de locuitori ai oraşului sunt în „pericol de moarte” din cauza bombardamentelor ruse şi a condiţiilor sanitare precare şi a descris drept „catastrofală” lipsa de apă potabilă şi alimente.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri