Primarii din SUA fac scut în jurul edilului Londrei, după criticile lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
sadiq khan merge cu autobuzul
Sadiq Khan, primul primar musulman al Londrei. Foto: Twitter

Criticile dure ale lui Donald Trump asupra lui Sadiq Khan, primarul Londrei, nu au rămas fără răspuns. După ce președintele SUA l-a acuzat pe Khan că nu a răspuns eficient atacului din capitala Regatului Unit și că a folosit "scuze penibile", primarii din mai multe orașe din SUA au luat o poziție surprinzătoare.

Conferința Primarilor din Statele Unite, din care fac parte primarii a peste 1.400 de orașe cu populații de cel puțin 30.000 de locuitori, a emis un comunicat de presă în care se solidarizează cu Sadiq Khan.

"S-a ridicat deasupra crizei morții și distrugerii, așa cum primarii continuie să o facă, pentru a îndepărta teama, pentru a-i consola pe londonezi și a-și oferi sprijinul echipajelor de poliție și salvare care protejează, apără și intervin în situații de urgență. Mulțumim, Sadiq Khan, pentru spiritul de lider de care ai dat dovadă în timpul unei crize", se arată în comunicat.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a reacționat la criticile vehemente ale lui Donald Trump și a declarat că președintele SUA se înșală în legătură cu multe lucruri și că vizita acestuia în Marea Britanie ar trebui anulată, scrie The Guardian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri