Prințul Harry, provocat de un jihadist ISIS: „De ce nu vii aici?”

Data publicării:
harry

Un militant ISIS din Singapore îl provoacă la luptă pe Prințul Harry. „De ce nu vii aici dacă te crezi atât de bărbat?”, spune într-o înregistrare video un jihadist pe numele lui fictiv Abu Uqayl.

Filmarea a început să circule în acest weekend pe internet. Clipul este turnat în limba engleză, iar provocare lansată de terorist a venit pe fondul unor declarații pe care Prințul Harry le-a făcut în iunie, într-o vizită în Singapore, pe seama atacului terorist de pe London Bridge, relatează The Telegraph.

Videoclipul este considerat prima apariție media a unui militant ISIS din Singapore și existența lui a fost făcută publică de grupul american de informații SITE, care monitorizează activitățile jihadiste.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul de Interne din Singapore crede că bărbatul din filmare este un cetățean singaporez pe numele său real Meghat Shahdan bin Abdul Samad, în vârstă de 39 de ani, care a plecat în Siria pentru a lupta de partea Statului Islamic.

Clipul este posibil să fie o componentă propagandistică a unei serii de videoclipuri intitulată „Înăuntrul Califatului”, produs de aripa informațională jihadistă Al Hayat Media Center.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri