Proiect de lege în Rusia. Astrologii, clarvăzătorii și vracii ar putea face închisoare

Data actualizării: Data publicării:
vrajitorie carti

Astrologii, clarvăzătorii sau vracii din Rusia ar putea ajunge în spatele gratiilor dacă nu vor avea o licență care să le reglementeze juridic „activitățile magice și oculte”.

Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat recent în Duma de Stat de către un parlamentar din Partidul Rusia Unită, Vitaly Milonov.

Cum argumentează Milonov necesitatea unei legi privind medicina alternativă? Acesta spune că, potrivit cercetătorilor din Academia rusă de Medicină, 95% dintre așa-zișii „vindecători tradiționali” nu au nici măcar o minimă educație medicală, situație care poate avea consecințe grave asupra sănătății pacienților lor.

Mai mult, a subliniat oficialul într-o declarație pentru agenția Ria Novosti, „peste 40% dintre aceștia au nevoie de tratament psihiatric”.

Dacă proiectul de lege va fi aprobat, practicanții acestui tip de activitate, astrologii sau pretinșii clarvăzători ar putea primi până la trei ani de închisoare, o amendă de 120 de mii de ruble sau muncă forțată,  în cazul în care terapiile lor vor cauza moartea unui pacient sau nu vor fi fundamentate în baza unei licențe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri