Propagandiștii de la Moscova cer răzbunare pentru moartea Dariei Dughina: „Să pulverizăm Kievul cu mine antipersonal!”

Data actualizării: Data publicării:
aleksandr dughin si daria dughina
Ultranaționalistul rus Aleksandr Dughin și fiica sa, Daria Dughina, care a murit în urma exploziei mașinii în care se afla Foto: Twitter

Propaganda rusă consideră deja că Ucraina este în spatele atentatului care a ucis-o pe Daria Dughin, fiica ultranaționalistului Aleksandr Dughin, cel care i-a fi oferit lui Vladimir Putin argumentele ideologice pentru a invada această țară. Ei cer răzbunare și o pedeapsă pe măsură. Kievul se va zgudui - transmit susținătorii lui Dughin, care vor ca centrele decizionale din capitala Ucrainei să fie atacate, iar când această țară va fi supusă în cele din urmă de Moscova, o stradă din Kiev să poarte numele Dariei Dughina.

Postul de televizine Țargrad TV, fondat în 2015 și unde Aleksandr Dughin a fost redactor-șef, relatează pe larg, cu multe reacții, despre moartea Dariei Dughina. „Să ne răzbunăm, să-i învățăm minte pe barbarii din Kiev”, este titlul unui articol publicat pe site-ul televiziunii, în care este citat un colonel în retragere, Viktor Baraneț, corespondentul de război al „Komsomolskaia Pravda”. Acesta consideră că după „masacrul ostentativ” al Dariei Dugina, rușii trebuie să ia „decizii dure”.

„Anchetatorii ruși au ajuns la concluzia că uciderea Dariei Dughina a fost o crimă la comandă - o bombă a fost plasată, potrivit informațiilor preliminare, sub scaunul șoferului. Observatorii remarcă faptul că această crimă, a cărei victimă a fost fiica ideologului rus al păcii Aleksandr Dughin, a fost comisă de autori ucraineni. După cum a subliniat Ministerul rus de Externe, dacă ancheta confirmă această versiune, putem vorbi cu siguranță despre o politică de terorism de stat a Kievului”, arată Țargrad TV.

„Insist asupra unui singur lucru: răzbunarea trebuie să aibă loc. În caz contrar, nu vom fi capabili să forțăm inamicul să capituleze”, a declarat pentru postul de televiziune colonelul Viktor Baraneț, care vorbește despre necesitatea unui „răspuns în oglindă”.

Un colonel în retragere îndeamnă la folosirea minelor antipersonal la Kiev

„Vreau doar ca și mașinăria noastră de sabotaj să funcționeze, ceea ce ar trebui să arate Ucrainei că nu doar sabotorii ei sunt prezenți pe teritoriul Crimeei și al Rusiei în general. Vreau să le arătăm că și sabotorii ruși lucrează în Ucraina. Adversarul ar trebui să primească un răspuns adecvat. (...) Vreau doar să spun: Băieți, trebuie să o răzbunăm pe Dașka”, a precizat el.

„Ce ne împiedică să pulverizăm Kievul cu mine antipersonal? Avem destule, cu atât mai mult cu cât noi, spre deosebire de Ucraina, nu am semnat Tratatul de la Ottawa care interzice utilizarea acestor mine. Trebuie să dăm un răspuns adecvat. Avem nevoie de lovituri la Kiev. Oamenii așteaptă loviturile promise asupra centrelor de decizie. Dacă vom da astfel de lovituri, poate că acei barbari fără minte de la Kiev își vor da seama că și oamenii lor vor avea o viață grea. Trebuie să facem acest lucru atât în numele Dașei, cât și în numele numărului uriaș de băieți care ne-au murit pentru a elibera Ucraina”, a declarat Viktor Baraneț, recunoscând implicit pierderile suferite de Rusia pe front.

La rândul să, fondatorul televiziunii Țargrad, Konstantin Malofeev, și-a exprimat condoleanțele pentru moartea fiicei primului său redactor-șef. 

El a subliniat că cea mai bună comemorare ar fi o stradă care să-i poarte numele Dariei Dughina la Kiev. „Și cu siguranță vom numi această stradă după ea. Dar pentru asta trebuie mai întâi să reconstruim Kievul și toate celelalte orașe din Ucraina, viitoarea Mare Rusie”, spune patronul televiziunii unde a lucrat Aleksandr Dughin.

Țargrad TV, canalul de televiziune deținut de Konstantin Malofeev, a început să emită în 2015.  Patronul l-a angajat pe fostul producător de la Fox News Jack Hanick pentru a-l ajuta să-și lanseze canalul. Aleksandr Dughin a fost numit redactor-șef în 2015, anul când a început emisia. Postul de televiziune este cunoscut ca având poziții conservatoare, promovează creștinismul ortodox rusesc și îl susține pe Vladimir Putin. În 2020, YouTube i-a blocat canalul, invocând sancțiunile SUA împotriva lui Malofeev. În martie 2022, Jack Hanick a fost pus sub acuzare de Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru încălcarea sancțiunilor americane pentru că a colaborat cu Malofeev.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri