Raport MCV pentru Bulgaria. Ce îi reproșează UE

Data publicării:
steag bulgaria - captura digi

Bulgaria a înregistrat progrese importante în îndeplinirea reformelor cerute prin Mecanismul de Cooperare și Verificare, dar, în stadiul actual, nu se poate totuși constata îndeplinirea în mod satisfăcător a condiționalităților prevăzute de MCV, informează Agerpres.

steag bulgaria - captura digi

În ce privește calendarul de încheiere a MCV, acesta „depinde de rapiditatea cu care autoritățile bulgare vor fi capabile să adopte măsurile restante identificate într-un mod ireversibil, într-un mod care nu pune sub semnul întrebării progresele de până acum”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Raportul evidențiază că Bulgaria a înregistrat progrese semnificative în implementarea strategiei de reformare a sistemului judiciar, însă punerea în aplicare a strategiei naționale anticorupție rămâne încă într-un stadiu incipient.

Noul guvern de la Sofia va trebui să impulsioneze reforma pentru a asigura rezultate ireversibile, subliniază documentul.

Comisia își reiterează totodată poziția conform căreia Mecanismul de Cooperare și Verificare nu ar trebui pus în legătură cu alte zone alte legislației Uniunii Europene.

Obiectivele stabilite prin MCV pot fi atinse prin punerea în aplicare a recomandărilor expuse în raport, mai arată Comisia Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri