„Războiul nuclear ar putea izbucni în orice clipă”. Răbufnirea unui ambasador nord-coreean în fața Adunării Generale a ONU

Data actualizării: Data publicării:
ambasadorul nuclear

Ambasadorul la ONU al Coreei de Nord a avertizat că situația din Peninsula Coreeană a ajuns la un punct al tensiunilor în care „un război nuclear ar putea izbucni în orice moment”.

Kim In-ryong, reprezentantul diplomatic nord-coreean, a declarat în fața comisiei de dezarmare din Adunarea Generală a ONU că țara este singurul stat care a fost supus „unei amenințări nucleare extreme și directe” din partea Statelor Unite în anii 1970, precizând că acest fapt istoric îi conferă Phenianului dreptul de a deține arme nucleare.

Potrivit The Guardian, ambasadorul ONU a adăugat că mai periculos decât poziția balistică a Coreei de Nord i se pare planul american de a organiza o „operațiune secretă pentru eliminarea conducătorului nostru suprem”.

Citiți și: SUA și Coreea de Sud au început manevre navale comune

Kim In-ryong a mai spus că Phenianul și-a finalizat în acest an programul nuclear și că posedă, la această oră, o „forță nucleară de stat” care face din Coreea de Nord o „putere nucleară deplină”.

„Întregul continent american se află în raza de acțiune a armelor noastre. Iar dacă SUA îndrăznește să invadeze teritoriul nostru sacru chiar și cu un centimetru, nu va scăpa de pedeapsa noastră în nicio parte a globului”, a subliniat amenințător diplomatul nord-coreean.

Citiți și: Paznicii reședinței prezidențiale din Coreea de Sud, alertați. Ce au aruncat nord-coreenii în curtea Casei Albastre

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat că președintele Donald Trump i-a cerut să continue eforturile pentru a tempera tensiunile legate de Coreea de Nord, șeful diplomației americane asigurând că „aceste eforturi diplomatice vor continua până când va cădea prima bombă”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri