Reacția Coreei de Nord, după ce Trump a amenințat cu „distrugerea totală”: „Câinii latră, caravana trece”

Data actualizării: Data publicării:
colaj kim trump

Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho's a comparat cu un "lătrat de câine" ameninţările lansate de preşedintele SUA Donald Trump la adresa Coreei de Nord în discursul rostit la ONU, aceasta fiind prima reacţie a unui reprezentant al regimului de la Phenian, transmite BBC, citat de News.ro.

Trump a afirmat în discursul rosit la Adunarea Generală ONU că va distruge complet Coreea de Nord, dacă ameninţă SUA sau aliaţii săi.

Ri Yong-ho, a cărui declaraţie este prima reacţie oficială a Coreei de Nord, a declarat reporterilor, lângă sediul ONU din New York: "Există un proverb care spune „Câinii latră, caravana trece".

"Dacă a crezut că ne va surprinde cu sunetul unui lătrat de câine, atunci în mod clar visează", a continuat el.

Comentând afirmaţia lui Donald Trump care, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un, a spus că "omul-rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru sine şi pentru regimul său", Ri Yong-ho a spus: "Îmi pare rău pentru consilierii săi".

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului, relatează AFP şi The Associated Press.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a înhămat într-”o misiune sinucigaşă”, a lansat preşedintele american în primul său discurs în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”). În acest prim discurs la ONU, Trump a catalogat Guvernul Coreei de Nord drept un ”regim depravat”.

El a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta îşi încetează, afirmă el, comportamentul ostil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri