Kaspersky Lab, reacție după acuzațiile potrivit cărora spionii ruși au folosit antivirusul companiei pentru a fura informații clasificate de la americani

Data actualizării: Data publicării:
kaspersky_720

Hackerii Israelului s-au infiltrat în reţelele Kaspersky Lab și au aflat că spionii rușii foloseau antivirusul companiei pentru a fura informații clasificate de la spionii americani, scrie New York Times. „Kasperky Lab nu a fost implicată în situația în cauză și nu deține niciun fel de cunoștințe despre aceasta”, se arată într-un comunicat al producătorului de soluții antivirus remis Digi24.

Comunicatul Kaspersky Lab

„Compania Kaspersky Lab nu a fost implicată în situația în cauză și nu deține niciun fel de cunoștințe despre aceasta.

Având în vedere că integritatea produselor noastre este fundamentală pentru noi, Kaspersky Lab rezolvă orice vulnerabilități identificate sau care sunt raportate companiei. Kaspersky Lab își reiterează disponibilitatea de a coopera cu autoritățile americane pentru a răspunde oricăror îngrijorări pe care acestea le-ar putea avea în legătură cu produsele și sistemele sale și solicită respectuos orice informații relevante și concrete care ar putea ajuta compania în propria investigație pentru a respinge falsele acuzații.

În ceea ce privește afirmațiile nesusținute de dovezi, referitoare la faptul că această situație are legătură cu Duqu2, un atac cibernetic complex, care nu a vizat doar compania Kaspersky Lab, credem că am identificat și înlăturat toate efectele infectărilor din cursul acelui incident. Mai mult, după cum se notează chiar în articol, Kaspersky Lab a făcut public atacul, iar compania și-a oferit asistența organizațiilor afectate sau interesate, pentru a contribui la neutralizarea acestei amenințări.

Kaspersky Lab nu a ajutat niciodată, nici nu va ajuta niciun guvern din lume în eforturile sale de spionaj cibernetic și, contrar, raportărilor eronate, software-ul Kaspersky Lab nu conține funcții ascunse precum backdoors, care ar fi ilegale și inetice.

De asemenea, este important de notat că detectăm toate tipurile de amenințări, inclusiv malware-ul susținut la nivel statal, indiferent de originea sau de scopul său. Compania urmărește peste 100 de grupări și operațiuni APT (Advanced Persistent Threat) și, de 20 de ani, Kaspersky Lab a avut ca prioritate protejarea oamenilor și a organizațiilor împotriva amenințărilor cibernetice. Localizarea geografică a birourilor sale nu schimbă această misiune”.

Citiți și: Spionii israelieni au descoperit că Rusia spiona SUA prin antivirusul Kaspersky

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri