Renașterea clanului Cosa Nostra? Gangster italian, împușcat în cap în timp ce se plimba cu bicicleta

Data actualizării: Data publicării:
dainotti1apresseFo_55672102

Un lider al mafiei italiene, Giuseppe Dainotti, în vârstă de 67 de ani, a fost împușcat în cap în timp ce se plimba cu bicicleta pe o stradă din Palermo. Poliția consideră acest asasinat ca un semnal din partea clanului sicilian Costa Nostra, care vrea să demonstreze că încă nu și-a pierdut poziția de putere în societatea italiană.  

În ultimii ani, asasinatele în stil mafiot s-au rărit în Italia, pe măsură ce personaje influente din rândul clanurilor au ajuns în spatele gratiilor, informează The Guardian. Prin urmare, cu atât mai pronunțat devine, într-un asemenea context, caracterul manifest al asasinării lui Dainotti, mai ales că acesta a fost săvârșit la o zi distanță, pe 22 mai, de împlinirea a 25 de ani de la moartea celebrului magistrat anti-mafie Giovanni Falcone, ucis în urma exploziei unei bombe pe o autostradă, pe 23 mai 1992.

Fotografiile din presă, cu trupul neînsuflețit al capului mafiei acoperit cu o folie, au readus la lumină imaginea zecilor de ani de violență provocată de clanurile mafiote în inima Siciliei.

„Când unii spun că mafia nu mai există sau că a fost distrusă, se întâmplă mereu să ni se confirme că mafia este încă acolo. Când consideră că este necesar, ea ucide din nou, într-un mod clar și simbolic”, a declarat procurorul Francesco Lo Voi.

Martorii care au sunat la poliție după ce au auzit împușcăturile, susțin că Dainotti, care a fost eliberat din închisoare în 2014, a fost executat de doi ucigași pe un scuter.

Giuseppe Dainotti ar fi fost un prieten apropiat cu Salvatore Cancemi, un șef de mafie de rang înalt care a fost implicat în pregătirea și asasinarea lui Giovanni Falcone și a altui magistrat ucis în 1992, Paolo Borsellino.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri