Reportaj El Mundo acasă la socrii din Vaslui ai liderului catalan Carles Puigdemont sau fabulație a ziarului spaniol?

Data actualizării: Data publicării:
marcela topor

Jurnaliștii cotidianului spaniol El Mundo susțin că au venit în România, pentru a face un reportaj despre socrii liderului catalan, Carles Puigdemont, căsătorit cu o româncă. Părinții Marcelei Topor locuiesc în România, în Vaslui. Fiica lor s-a mutat în Spania în urmă cu ani de zile, unde este prezentatoare la un post TV.

UPDATE: Jurnalista Simona Danda, de la ziarul Vremea Nouă, al cărei nume a apărut în materialul publicat de El Mundo susține că autorul articolului, Alexandru Petrescu, nu a stat de vorbă cu părinții Marcelei Topor, ba dimpotrivă, a folosit chiar imagini vechi publicate de Vremea Nouă, pentru a-și ilustra reportajul. Simona Danda susține că jurnalistul El Mundo nu numai că nu a intrat în casa familiei Topor, dar că ar fi inventat toată conversația cu aceștia, inclusiv faptul că soția lui Carles Puigdemont ar merge uneori la vrăjitoare. În link-ul de mai sus găsiți întreaga poveste, spusă de jurnalista de la Vremea Nouă. 

Marcela Topor ar putea deveni prima doamnă a Cataloniei, iar presa spaniolă o numește deja „Regina Independenței”. O prezență discretă, Marcela Topor nu a acordat decât un singur interviu și, deși susține independența Cataloniei, a fost extrem de rezervată în afirmațiile pe care le-a făcut până acum.

„Suntem în fața casei Marcelei Topor, soția președintelui catalan. Înainte să vorbim cu Andrei și Lenuța Topor, părinții Marcelei, ne plimbăm prin cartier. Prin zonă sunt mașini cu jurnaliști care pândesc momentul în care ar putea să apară Marcela. Zvonurile din presa română și spaniolă spun că Marcela Topor s-ar fi refugiat în Vaslui, alături de fiicele ei, de teama represaliilor, odată ce soțul ei a declarat independența Cataloniei”, au scris jurnaliștii de la El Mundo.

parinti marcela topor
Foto: Simona Danda

„Ea se simte catalană, la fel ca soțul ei. Am văzut ce se întâmplă acolo. E un dezastru. Frică, gloanțe de cauciuc, mulți răniți, oameni tineri bătuți pe stradă...Sperăm să se mai liniștească apele. 80% dintre catalani și românii care locuiesc acolo își doresc independența. Fiica noastră ne-a spus că este o regiune bogată și că nu vor ca spaniolii să le mai ia banii”, spune El Mundo că ar fi afirmat părinții Marcelei Topor, declarații infirmate de Simona Danda. 

Embed from Getty Images

Mama Marcelei i-ar fi dezvăluit jurnalistului El Mundo că aceasta a mers, de mai multe ori, la vrăjitoarele din Vaslui, în special în momentele de cumpănă din viața ei: „A mers când a dat examenul de intrare la facultate, când l-a întâlnit pe Carles și el i-a spus că este este îndrăgostit de ea și că își dorește din tot sufletul să se însoare cu ea și când l-au numit pe Carles președinte”.

„Marcela m-a sunat zilele astea să îmi spună să nu stau de vorbă cu presa din România, pentru că vor încerca să profite și să răstălmăcească semnificația momentului istoric care are loc acum în Catalonia. Nu vrea să ne vadă la televizor”, mai scrie El Mundo, citându-l pe tatăl Marcelei Topor.

Reportajul integral realizat de El Mundo poate fi citit aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri