Românca rănită la Londra se simte mai bine

Data actualizării: Data publicării:
Londra
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Starea de sănătate a femeii de naționalitate română rănită în atacul terorist de la Londra s-a îmbunătățit, potrivit unui comunicat al Ambasadei României. Medicii de la Londra sunt optimiști în privința acesteia și cred că românca va supraviețui.

Londra
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Medicii au remarcat evoluții pozitive în evoluția sănătății sale. Femeia a fost operată în noaptea de miercuri spre joi, după care a fost mutată la un spital de pneumologie, deoarece ar avea probleme ce necesită monitorizare atentă. Românca a fost operată pentru îndepărtarea unui cheag de sânge de pe creier.

Bărbatul cu care românca urma să se căsătorească a fost externat.

Cei doi tineri sunt din Constanța și se aflau la Londra, în vacanță. Apropiații cuplului spun că bărbatul urma să o ceară în căsătorie chiar astăzi, de ziua lui.

În cazul antentatului de la Parlamentul britanic, în care a fost ranită grav și o româncă, ancheta a fost extinsă. Poliţiştii au făcut azi-noapte, încă două arestări. Vor să afle dacă autorul atacului a fost instruit sau a primit ordine de la o organizaţie teroristă.

Declarația de presă integrală a Ambasadei României la Londra:

„Referitor la victimele cetățeni români ale atacului terorist din Londra, din 22 martie 2017, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord face următoarele precizări:

Cetățeanul român rănit în incident a fost externat și se află în afara oricărui pericol, în timp ce partenera acestuia se află sub îngrijire medicală. Starea sa, deși rămâne în continuare gravă, este stabilă, fiind înregistrate unele evoluții pozitive.

Ambasada României, împreună cu autoritățile britanice, acordă familiei întreaga asistență necesară. Eventuale informații viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoștința publicului doar cu acordul familiei.

Ambasada României folosește această ocazie pentru a comunica publicului și reprezentanților mass-media rugămintea familiei de a i se respecta, în aceste momente extrem de dificile, intimitatea și de a-i fi respectat dreptul la viață privată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri