122 de milioane de dolari, găsite în apartamentul şefului anticorupției din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
cash

O razie în apartamentul șefului agenției anticorupție din Rusia, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, a scos la iveală o sumă imensă, bani gheață: peste 122 de milioane de dolari.

cash
Foto: life.ru

Dmitri Zaharcenko, șeful Comitetului pentru Securitate Economică și Combaterea Corupției, a fost arestat în urma perchezițiilor, iar banii au fost confiscați, scrie RIA Novosti, citată de Daily Mail.

Deocamdată, suma de 120 de milioane de dolari și 2 milioane de euro este estimată, urmând ca o cifră oficială să fie stabilită ulterior.

Agenția TASS informează, citând surse din interiorul anchetei, că banii au fost găsiți într-un sac din plastic iar Dmitri Zaharcenko a refuzat să declare sursa acestor bani și a precizat doar că este nevinovat.

Potrivit presei din Rusia, poliţiştii au găsit atât de mulți bani încât s-au oprit din percheziții doar ca să caute cutii pentru a-i depozita.

Avocatul oficialului rus a declarat că speră ca acesta să primească fie arest la domiciliu, fie să plătească o cauțiune de un milion de dolari. El a fost plasat de judecători în arest preventiv pentru două luni și este acuzat de acuzat de abuz în serviciu, obstrucționarea justiției și luare de mită.

Potrivit unor surse citate de TASS, banii ar fi de la NOTA-Bank, bancă ce a rămas fără licență în noiembrie anul trecut.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri