4.500 de cetăţeni ruşi sau din foste state sovietice luptau pentru ISIS în 2015

Data publicării:
isis - NYT

Armata rusă crede că până la 4.500 de cetăţeni ruşi sau din foste state sovietice luptau pentru gruparea teroristă Statul Islamic la începutul anului 2015, a declarat un oficial al armatei ruse, Serghei Rudskoi, citat de Reuters.

isis - NYT

Şaisprezece oameni au murit şi zeci au fost răniţi după ce un terorist a detonat o bombă într-o garnitură de metrou din al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg.

Rusia, care efectuează o operaţiune în Siria în sprijinul Damascului, nu a mai fost atât de grav afectată de la explozia în zbor, pe 31 octombrie 2015, deasupra Peninsulei Sinai, a unui avion care efectua o cursă din Egipt la Sankt Petersburg, soldată cu moartea a 224 de persoane.

După acest atentat, revendicat de Statul Islamic, atacuri au avut loc în republicile instabile din Caucazul rus, iar serviciile ruse de securitate au anunţat în mai multe rânduri că au destructurat celule jihadiste care se pregăteau să comită atacuri la Moscova şi Sankt Petersburg.

Forţe ruse participă în războiul din Siria în susţinerea preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi vizează atât jihadişti, cât şi alţi combatanţi care luptă împotriva liderului sirian.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri