A murit Vitali Churkin, ambasadorul Rusiei la ONU

Data actualizării: Data publicării:
vitaly curchin

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Churkin, a murit.

vitaly curchin

Diplomatul a fost transporta în urmă cu trei ore la un spital din Manhattan, în urma unui episod cardiac scrie presa americană, care precizează că în momentul sosirii salvării, Vitali Churkin era inconştient şi a avut nevoie de manevre de resuscitare.

Se pare însă că medicii nu au mai putu face nimic pentru el.

Ministerul rus de Externe a anunţat în urmă cu scurt timp decesul acestuia. Vitali Churkin ar fi împlinit 65 de ani şi era de aproape 11 ani ambasador al Rusiei la ONU.

Vitali Ciurkin a fost numit în mai 2006 reprezentant permanent al Rusiei la ONU, iar anterior a servit drept ambasador al Rusiei în Canada (1998-2003), precum şi în Belgia (1994-1998)

De asemenea, diplomatul rus a lucrat inclusiv ca ambasador de legătură pentru NATO şi Uniunea Europeană Occidentală în timpul detaşării sale în Belgia.

Naţiunile Unite au anunţat că sunt ”şocate” de moartea subită a lui Ciurkin şi au transmis condoleanţe Moscovei.

”A avut o prezenţă atât de obişnuită aici încât pot să spun că sunt destul denăucit. Gândurile noastre se îndreaptă către familia şi prietenii săi, precum şi către guvernul rus”, a declarat un purtător de cuvânt pentru biroul Secretarului General al ONU.

Ciurkin era cunoscut drept un apărător tenace al politicii ruse, în special în ceea ce priveşte campania de raiduri aeriene asupra metropolei asediate Alep.

Reprezentanţii Kremlinului au anunţat luni seara că preşedintele Vladimir Putin este profund întristat de moartea subită a ambasadorului rus de pe lângă Naţiunile Unite, Vitali Ciurkin, care a decedat cu o zi înainte de a împlini 65 de ani la New York, transmite Reuters.

”Liderul statului a preţuit extrem de mult profesionalismul şi talentul diplomatic al lui Cirukin”, a precizat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri