Stewardesele de la Aeroflot, selectate pentru curse după ce au fost cântărite

Data actualizării: Data publicării:
Travel Images
RALEIGH, NC - NOVEMBER 29: A scenic view of aircraft flying overhead photographed on November 29, 2010 in Raleigh, North Carolina. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

Compania aviatică rusească Aeroflot este acuzată că discriminează stewardesele pe baza vârstei şi aspectului fizic, relatează Radio Europa Liberă. Critica vine chiar de la un grup de însoţitoare de zbor veterane, care afirmă că nu mai sunt primite pe cursele internaţionale, mai bine plătite deoarece nu mai arată la fel ca în tinereţe.

Travel Images
Foto: Gulliver/ Getty Images

Însoțitoarele de zbor spun că cu câteva luni în urmă, firma rusească le-a cântărit și le-a luat măsurile la haine sub pretextul că se vor face noi uniforme. Apoi însă, li s-a transmis că doar angajatele tinere şi slabe vor avea voie în zborurile internaționale, care sunt și mai bine plătite. În jur de 400 de însoţitoare de zbor sunt afectate de această politică a Aeroflot.

Stewardesele nemulţumite i-au scris chiar şi preşedintelui rus Vladimir Putin, care a fost însurat 30 de ani cu o fostă însoţitoare de zbor de la Aeroflot.

Două procese au fost intentate companiei din acest motiv. Yevgeniya Magurina și o altă însoțitoare de zbor, care a dorit să rămână anonimă, au chemat compania rusească în instanță. Ambele au fost afectate de această nouă politică a firmei, deoarece poartă numere mai mari la haine decât cele acceptate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri