Aliatul lui Merkel, în vizită la Putin

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin meets with German Vice Chancellor Sigmar Gabriel in Moscow
epa05550789 Russian President Vladimir Putin (R)shakes hands with German Vice Chancellor and Economy Minister Sigmar Gabriel (L) during their meeting at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow, Russia, 21 September 2016. EPA/IVAN SEKRETAREV / POOL

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel, aliat la guvernare cu cancelarul Angela Merkel, se află zilele acestea la Moscova pentru „a construi punți” cu Federația Rusă, potrivit Deutsche Welle. „Prietenii noștri rămân prietenii noștri”, i-a spus președintele rus, Vladimir Putin, la începutul întâlnirii de la reședința sa de lângă Moscova.

Vladimir Putin meets with German Vice Chancellor Sigmar Gabriel in Moscow
Sigmar Gabriel și Vladimir Putin / FOTO: Agerpres

„Germania rămâne un partener comercial major. În Germania, avem foarte mulți prieteni și, în ciuda dificultăților apărute la nivel politic, prietenii noștri rămân prietenii noștri”, a spus Vladimir Putin, citat de Der Spiegel.

Schimburile comerciale bilaterale sunt în declin din cauza sancțiunilor impuse Rusiei după izbucnirea conflictului din Ucraina.

Sigmar Gabriel, care deține și portofoliul de ministru al economiei, anunțase înainte de întâlnirea cu liderul de la Kremlin că dialogul ar putea aborda și relaxarea sancțiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană, transmite Agerpres.

Adjunctul cancelarului Angela Merkel a criticat în repetate rânduri insistența acesteia de a menține sancțiunile decise de UE după ocuparea de către Rusia a Crimeei, teritoriu ucrainean, reamintește agenția de presă citată.

Vicecancelarul este reprezentantul Partidului Social Democrat (SPD) — partenerul minoritar în coaliția de guvernământ de la Berlin — și un posibil candidat la funcția de cancelar, după alegerile general de anul viitor. El este însoțit la Moscova de o delegație de oameni de afaceri, într-o vizită care a suscitat controverse în Germania, dar a fost salutată de mediul de afaceri.

Matthias Schepp, reprezentant al Camerei de Comerț Rusia-Germania, a calificat evenimentul ca „un semn că Germania și Rusia doresc să continue dialogul în ciuda tensiunilor politice” și a apreciat că sancțiunile UE sunt contraproductive, iar oamenii de afaceri germani speră la un sprijin mai puternic din partea Berlinului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri