Daimler va produce automobile Mercedes în Rusia începând din 2019

Data publicării:
Mercedes-Benz Launches New A-Class Production
Foto: Guliver/GettyImages

Grupul auto german Daimler a anunțat marți că în 2019 va inaugura o uzină de asamblare în apropiere de Moscova la care va produce automobile Mercedes Benz, aceasta fiind prima investiție anunțată de un mare constructor auto occidental de la introducerea sancțiunilor internaționale vizând Rusia, în urmă cu trei ani, informează Reuters.

Mercedes-Benz Launches New A-Class Production
Foto: Guliver/GettyImages

Aceasta va fi prima uzină Daimler pentru producția de autovehicule de pasageri din Rusia. Grupul german a precizat că va investi peste 250 milioane de euro în nou facilitate de producție, amplasată la 40 de kilometri nord-vest de Moscova, urmând ca primele automobile să iasă de pe liniile de asamblare în 2019.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Comerțului și Industriei din Rusia a informat că la noua uzină vor fi produse peste 20.000 de sedanuri E-class și SUV-uri Mercedes-Benz pe an, în cadrul unui contract de investiții care se va întinde pe o perioadă de nouă ani.

„Rusia este de importanță strategică pentru Mercedes-Benz și o piață de creștere atractivă”, a declarat Markus Schäfer, membru în Consiliul de Administrație al Mercedes-Benz Cars.

Rusia este văzută drept o piață cu un potențial semnificativ de către marii constructori auto mondiali. Cu toate acestea, noi proiecte de investiții au fost suspendate începând din 2014, când conflictul din Ucraina și sancțiunile internaționale impuse Moscovei au dus la contracția economiei rusești. Sancțiunile internaționale nu au interzis investițiile în sectorul auto dar au afectat încrederea investitorilor și în plus au complicat tranzacțiile financiare pentru că trebuiau evitate băncile supuse sancțiunilor internaționale.

În ultimii ani, General Motors a decis să se retragă complet de pe piața din Rusia iar alți constructori auto au înregistrat o scădere semnificativă a vânzărilor. În pofida încetinirii economiei, Rusia rămâne una din cele mai puternice piețe din Europa pentru Mercedes. În 2016 Mercedes a fost cea mai bine vândută marcă premium din Rusia, pentru al patrulea an la rând, cu 36.888 vehicule vândute, în scădere cu 11% comparativ cu 2015.

Daimler produce deja camioane în centrul Rusiei în parteneriat cu producătorul local Kamaz, însă până acum nu avea o uzină pentru producția de vehicule de pasageri în Rusia.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri