DIGIPEDIA. Ecaterina cea Mare, prințesa unui basm cu crime și moarte

Data publicării:
ecaterina cea mare 2

Totul a început ca un basm. Într-un ținut străin, o prințesă necunoscută ajunge pe tron și conduce un imperiu uriaș. Ascensiunea Ecateirnei și felul în care a ajuns la curtea Rusiei, cum a învățat limba rusă ar putea fi subiectul unui basm, dar un basm cu crime și cu moarte.

Născută fără privilegii, a fost nevoită să uneltească și să-și folosească seducția pentru a ajunge să conducă o curte lipsită de scrupule. Dar chiar și atunci, gelozia, ranchiuna și revolta au fost cât pe ce să-i răstoarne imperiul.

Domnia tumultoasă și triumfătoare a celei care a fost Ecaterina cea Mare este subiectul filmului documentar pe care Digi24 îl prezintă sâmbătă seara, de la ora 21:00, la emisiunea „Digipedia”.

În iarna anului 1744, Elisabeta invită în Rusia o prințesă germană de 14 ani. Fata destinată să dirijeze lumea, viitoarea Ecaterina cea Mare, intră în istorie ca o mireasă prin corespondență.

Născută în rândurile micii nobilimi, nu era nici măcar rusoaică. Dar tânăra Sophie Von Anhalt-Zerbst se potrivește profilului de mireasă imperială din secolul al XVIII-lea. O familie cu sânge albastru, dar fără putere. Timp de 21 de ani, împărăteasa se preocupă îndeaproape de un aspect foarte delicat, reforma robiei. Rescrie legile Rusiei, construiește școli în toate colțurile țării și continuă extinderea imperiului. La final, Rusia este întinsă până în Europa, până în Asia și chiar până în America de Nord.

A fost un conducător cu multe succese în materie de cuceriri militare și expansionism. A transformat Rusia într-un fel de superputere. Domnia ei reprezintă una dintre cele mai grozave perioade din istoria Rusiei. Dacă analizezi interesul puternic față de arte și de educație, imperiul ei s-a extins remarcabil. Împărăteasa își merită din plin titlul de „Ecaterina cea Mare”. A fost fetița germană care a devenit cea mai puternică femeie din lume.

Urmăriți filmul documentar pe Digi24 HD. Online îl puteţi viziona numai LIVE (nu se arhivează), pe http://www.digi24.ro/live/digi24, sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică, în reluare, de la ora 2:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri