Din ciclul „Păzea, vine Putin!”. Un banner al unei primării din Rusia a devenit viral pe internet

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Alexey Nechaev
Foto: Alexey Nechaev

Este un lucru obișnuit în Rusia ca autoritățile locale să mascheze neregulile din spațiul public atunci când liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, își anunță o vizită pe nepusă masă. Această „axiomă” administrativă a fost aplicată recent și în orașul Perm.

banner
Foto: Alexey Nechaev

 

Vladimir Putin a luat parte la o ședință a Consilului de Stat din Perm, un oraș din arealul Munților Ural.

Aleșii locali s-au mobilizat pentru descinderea „regală” a președintelui rus. Numai că o problemă estetică amenința decorul vizitei: conductele ruginite ale fabricii Morion, aflată în curs de reabilitare, relatează Ura.news.

Cum au decis autoritățile să camufleze conductele? Au desfășurat, între două clădiri, un banner uriaș, care ilustrează o șosea bine întreținută.

Inițial, s-a crezut că instantaneul alb-negru surprinde o arteră din New York. Ulterior, a ieșit însă la iveală că decupajul fotografic imortalizează o șosea din Beijing. 

Bannerul a declanșat imediat un val de ironii pe rețelele de socializare, unde au fost postate mai multe imagini satirizând situația creată.

banner5
banner5

În replică, odată încheiată vizita lui Vladimir Putin, autoritățile le-au transmis un mesaj internauților, scris pe același banner: „Ei bine, ce-i în neregulă?”.

Până la urmă, potrivit sursei citate, pentru că bannerul, care bloca pasajul dintre cele două clădiri, putea produce o iluzie optică șoferilor neatenți, primăria din Permn a hotărât să îl vopsească în alb.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri