Doi presupuși recrutori de „teroriști” au fost arestați la Sankt-Petersburg

Data publicării:
Primus Worldstars Travel Day St Pete
Foto: Guliver / Getty Images

Doi presupuși recrutori de „teroriști”, originari din Asia Centrală, au fost arestați la Sankt-Petersburg, a anunțat sâmbătă justiția din cel de-al doilea oraș al Rusiei, victimă la începutul lui aprilie a unui atentat la metrou care s-a soldat cu 15 morți și circa 50 de răniți, relatează Agerpres.

Primus Worldstars Travel Day St Pete
Foto: Guliver / Getty Images

Primul bărbat, în vârstă de 32 de ani, este acuzat, potrivit AFP, de a fi vrut să recruteze candidați la jihad pentru organizația Stat Islamic (SI), în timp ce al doilea, de 39 de ani, era recrutor pentru „organizații teroriste din Siria”, conform unui tribunal din Sankt-Petersburg.

Unul dintre cei doi presupuși recrutori este originar din regiunea Och din Kârgâzstan, o zonă cunoscută pentru a fi furnizat importante contingente grupării SI în Siria și Irak.

Presupusul autor al atentatului sinucigaș cu bombă din 3 aprilie de la metroul din Sankt-Petersburg era originar din aceeași regiune Och.

Forțele de ordine au arestat la începutul lunii, tot la Sankt-Petersburg, șapte cetățeni ai unor țări din Asia Centrală, bănuiți de a fi recrutori de „teroriști”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri