Erdogan şi Putin sprijină ancheta oficială cu privire la atacul chimic din Siria

Data publicării:
erdogan putin
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a căzut de acord cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru a sprijini investigaţia lansată de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice cu privire la presupusul atac chimic din provincia Idlib, scrie Reuters.

erdogan putin
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele Putin a negat în repetate rânduri că ar fi vorba de un atac chimic, susţinând că există două scenarii care explică moartea civililor şi imaginile de nedescris. În acest sens, liderul rus a precizat că avioanele guvernamentale au lovit o fabrică de arme chimice a rebelilor, iar gazele toxice su acoperit localitatea siriană, sau nu a existat niciun atac chimic la Khan Sheikhoun.

Erdogan i-a spus omologului său rus într-o convorbire că utilizarea armelor chimice reprezintă o crimă împotriva umanităţii, potrivit unor surse prezidenţiale de la Ankara.

Un număr de 87 de persoane şi-au pierdut viaţa pe 4 aprilie, după ce avioanele guvernamentale siriene au lansa un presupus atac chimic asupra civililor din localitatea Khan Sheikhoun, situată în teritoriile rebele din provincia Idlib.

Ulterior, armata americană a lansat ca răspuns 59 de rachete de croazieră asupra bazei forţelor guvernamentale de la al-Shayraat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri