Fără telefoane și computere. Regulile impuse de Rusia pentru vizita parlamentarilor danezi

Data actualizării: Data publicării:
smartphone telefon

Membrii comisiei pentru politică externă a parlamentului danez au fost invitați să-și lase acasă telefoanele inteligente, tabletele și computerele pe parcursul vizitei pe care o efectuează zilele acestea în Rusia, din cauza preocupărilor legate de securitate, relatează marți agenția Reuters.

smartphone telefon

"La revedere, smartphone", a postat pe Facebook fostul ministru de externe Martin Lidegaard. "(Sunt) în drum spre Rusia cu Comisia pentru politică externă, unde am fost sfătuiți să nu ne aducem gadgeturi din rațiuni de securitate", a explicat politicianul danez citat de Agerpres.

Colegul său Nick Haekkerup a anunțat la rândul său pe rețeaua de socializare că va trebui să se descurce o săptămână fără internet, mail-uri și social media. "Sunt în deplasare cu Comisia de politică externă și din motive de securitate ni s-a cerut să lăsăm acasă toate dispozitivele de genul iPhone, iPad și altele similare", a scris Haekkerup.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un raport publicat în februarie de departamentul pentru securitate cibernetică al Ministerului Apărării de la Copenhaga a consemnat mai multe atacuri comise în 2015 și 2016 asupra ministerelor daneze de un grup sponsorizat de un guvern străin. Fără a specifica ce țară anume a sponsorizat acest grup, raportul a precizat că Rusia și China dispun de vaste capacități de spionaj informatic. Amenințarea cibercriminalității la adresa autorităților și a companiilor daneze se menține la un nivel foarte ridicat, a conchis raportul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri