Hacker rus, extrădat în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Computer Gaming Summit Held In Germany
Foto: Sean Gallup/Getty Images

O instanță spaniolă a decis să-l extrădeze pe hackerul rus Stanislav Lisov în Statele Unite, unde acesta este acuzat de crearea și folosirea de software pentru a sustrage detalii ale conturilor bancare, informează Agerpres.

Computer Gaming Summit Held In Germany
FOTO: Gulliver/Getty Images

Lisov, care este cunoscut ca „Black sau „Blackf”, a fost arestat la Barcelona în luna ianuarie, în timp ce aștepta să se îmbarce pentru un zbor către o altă țară europeană.

Autoritățile americane l-au acuzat pe Stanislav Lisov de fraudă, abuz informatic și fraudă electronică, el riscând pedepse însumând 35 de ani de închisoare.

Avocatul lui Lisov s-a opus extrădării, susținând că acuzațiile și probele contra clientului său sunt prea vagi, că Statele Unite nu au jurisdicție pentru niciuna dintre acuzațiile formulate și că există o discrepanță referitoare la mandatul de arestare.

Judecătorii spanioli au menționat că Lisov a fost acuzat de fraudarea mai multor bănci în perioada iunie 2012 — ianuarie 2015, valoarea pagubelor ridicându-se la 855.000 de dolari.

El face obiectul unei anchete în SUA în ultimii doi ani, sub bănuiala de dezvoltare și utilizare a programului 'NeverQuest', un virus informatic care se răspândește prin intermediul social, a poștei electronice și a transferurilor de fișiere informatice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri