Interviu exclusiv, acum un an, cu noul șef al spionilor ruși

Data publicării:
nariskin

Serghei Narîșkin a fost numit de Vladmir Putin la conducerea Serviciului de informații externe (SVR), de la șefia Dumei de Stat. El figurează pe lista persoanelor supuse sancțiunilor de către UE în urma crizei din Ucraina. În noiembrie 2015, Serghei Narîșkin a acordat un interviu în exclusivitate postului nostru de televiziune.

nariskin

În noiembrie 2015, grație unei derogări care i-a permis să accepte invitația Senatului, Serghei Narîșkin a participat la un eveniment în București. El a preluat atunci, de la Călin Popescu Tăriceanu, președinția Adunării Parlamentare a Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră.

Regiunea Mării Negre este regiunea care necesită o colaborare mai intensă a tuturor ţărilor riverane, cele care se află în bazinul Mării Negre, pentru că această regiune în mod deosebit este cea mai bogată”, spunea președintele Dumei de Stat în interviu lacordat Sandei Nicola.

De asemenea, el a mai vorbit și despre avionul rusesc doborât de armata turcă. Potrivit Ankarăi, bombardierul Sukhoi Su-24M se afla deasupra teritoriului turci atunci când a fost doborât, în timp ce Moscova susține că se afla în spațiul aerian al Siriei.În acest context, noul șef al SVR a vorbit atunci și de ce Bashar al-Assad atât de important pentru Federația Rusă.

În ceea ce-l priveşte pe Assad, noi suntem hotărâţi, suntem convinşi că dacă funcţionăm pe bazele unui stat de drept constituţional, poporul unei ţări este cel care trebuie să-şi decidă soarta. Ce credeţi? Dacă de exemplu majoritatea spune că Obama trebuie să plece, o să răspundeţi bineînţeles că Obama, conform constituţiei, trebuie să îşi rezolve situaţia lui şi a guvernului care conduce SUA. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Rusia şi despre România. Pe baza acestor principii şi abordări trebuie să facem politica în Siria, dar poporul sirian este cel care trebuie să ştie ce fel de guvern trebuie să aibă în ţara lor. Alegerea între guvernul care se află în funcţie şi un guvern viitor nu este bună. Comunitatea internațională trebuie să depună toate eforturile ca să îndrepte societatea siriană spre un dialog politic cu participarea tuturor forţelor politice din ţară. Noi vrem la fel. Nu optăm pentru un guvern sau altul, noi optăm pentru alegerea democratică a poporului sirian”, a declarat Serghei Narîșkin pentru Digi24.

Urmăriți interviul integral în materialul video de mai sus și citiți textul integral AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri