Kremlinul susține că manifestanții anticorupție ar fi fost plătiți

Data actualizării: Data publicării:
purtator cuvant peskov - kremlin.ru

Manifestația anticorupție organizată duminică la Moscova de către opozantul Aleksei Navalnîi a fost „o provocare”, a acuzat luni Kremlinul, la o zi după arestarea a peste o mie de persoane care au participat la proteste.

purtator cuvant peskov - kremlin.ru

„Ceea ce am văzut ieri în numeroase locuri, și probabil că la Moscova mai mult decât oriunde, a fost o provocare și o minciună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a adăugat că Navalnîi „a mințit” spunând că manifestațiile erau legale.

De asemenea, Peskov a mai afirmat că minorilor care au participat la manifestații li s-a promis o „recompensă” financiară în cazul în care ar fi fost arestați, fără a oferi însă probe pentru a-și susține acuzațiile.

„Există informații în legătură cu faptul că minorilor care au participat la manifestațiile de la Moscova li s-a promis recompense financiare”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Agerpres.

Peskov a adăugat că acuzațiile se bazează pe 'fapte'.

În plus, Kremlinul a respins apelurile Statelor Unite și Uniunii Europene de a-i elibera pe protestatarii arestați.

Peskov a mai spus că autoritățile ruse sunt îngrijorate că activiștii de opoziție vor încerca și în viitor să încurajeze oamenii să încalce legea.

El a adăugat că Kremlinul va asculta cerințele persoanelor care au luat parte la manifestațiile ce au avut loc duminică în mai multe orașe din Rusia.

Procesul lui Navalnîi a început luni, opozantul fiind dus la un tribunal din centrul Moscovei, în prezența jurnaliștilor și a circa 20 dintre susținătorii săi.

„Va veni momentul când noi îi vom judeca pe ei (cu onestitate de această dată)”, a scris opozantul pe Twitter, făcând referire la autoritățile ruse.

Aleksei Navalnîi este inițiatorul mobilizării anticorupție care a adunat duminică zeci de mii de persoane în mai multe orașe din țară. Arestat chiar în debutul manifestațiilor la Moscova, el și-a petrecut noaptea în detenție. SUA și UE au condamnat arestările manifestanților și au cerut eliberarea lor.

Citiți „Fake news”. Ce spun autorii site-urilor considerate mincinoase în România

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri