Lavrov: Liderii unor state UE au intervenit în campania electorală din SUA

Data actualizării: Data publicării:
lavrov - kremlin.ru

Liderii unor țări care sunt aliate ale SUA au intervenit în mod deschis în campania pentru alegerile prezidențiale americane, iar toate acuzațiile potrivit cărora Rusia a făcut același lucru sunt calomnioase, a declarat miercuri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

lavrov - kremlin.ru
Serghei Lavrov / Foto: Kremlin.ro

„Lipsite de temei, nefondate și, aș spune, acuzații calomnioase ies la suprafață. Ceea ce face ca întreaga situație să fie deosebit de cinică este că noi suntem acuzați de cei care au intervenit în campania electorală în cel mai activ mod”, a spus responsabilul rus, potrivit Agerpres.

„În contrast cu Rusia, un număr de lideri ai unor țări care sunt aliate ale SUA o susțin deschis pe Hillary Clinton. Foarte activi în acest sens au fost Angela Merkel, Francois Hollande, Theresa May și lideri ai altor state europene. State europene, oficiali au mers până acolo încât să-l demonizeze pe Donald Trump”, a continuat Serghei Lavrov.

El a mai declarat că Rusia și-a exprimat invariabil disponibilitatea de a colabora cu orice alt președinte al SUA pe care l-ar vota poporul american și că este o problemă de principiu să stea la distanță de conflictele dintre administrațiile americane actuale și viitoare.

„Dar unele atacuri verbale ale echipelor președintelui Barack Obama împotriva președintelui ales încep să devină ipocrite”, a apreciat Serghei Lavrov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri