Lavrov nu îşi ia smartphone-ul la negocieri „sensibile”, de frica CIA

Data publicării:
lavrov
Foto: Guliver/GettyImages

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a dezvăluit joi că are grijă să nu aibă smartphone-ul cu el atunci când negociază dosare „sensibile”, pentru a evita interceptările CIA, relatează Belga.

lavrov
Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul rus de Externe, care se ocupă de negocieri în dosare internaţionale complicate, precum războiul din Siria, conflictul ucrainean sau programul nuclear iranian, a fost întrebat despre dezvăluirile făcute de WikiLeaks privind tehnicile de interceptare ale CIA.

„Personal, mă străduiesc să nu iau cu mine telefonul atunci când am negocieri care privesc subiecte sensibile”, a spus Lavrov într-o conferinţă de presă cu omologul său german, Sigmar Gabriel.

„Şi, deocamdată, se pare că acest lucru mi-a permis să nu mă aflu într-o situaţie neplăcută”, a adăugat el.

„Hackerii CIA pot sparge smartphone-urile, televizoarele, dar şi - din câte am auzit - frigiderele, pentru a provoca probleme în reţelele electrice”, a spus Lavrov.

Potrivit WikiLeaks, care a publicat aprope 9.000 de documente prezentate ca provenind de la CIA, agenţia de informaţii a SUA, ce ar fi pus la punct mii de viruşi, cai troieni şi alte programe informatice care pot permite controlarea de la distanţă a aparatelor electronice.

Aceste programe puteau viza telefoane iPhone, telefoane care folosesc sistemul de operare Android (Google), Microsoft sau televizoarele smart ale Samsung.

CIA ar fi interesată şi de posibilitatea de a prelua controlul vehiculelor datorită instrumentelor electronice. Agenția a acuzat WikiLeaks că ajută adversarii SUA dezvăluind aceste metode.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri