Marine Le Pen, gata să ridice sancțiunile impuse Rusiei dacă ajunge președinte

Data actualizării: Data publicării:
putin_lepen_kremlin.ru

Marine Le Pen, candidata Frontului Național la alegerile din Franța, a declarat că va lua în considerare ridicarea rapidă a sancţiunilor economice impuse Rusiei de UE dacă va câştiga scrutinul, informează News.ro. Ea a făcut această declaraţie după o întâlnire avută la Moscova cu președintele rus,Vladimir Putin, pe care a avut-o la Moscova. 

putin_lepen_kremlin.ru

De asemenea, aceasta le-a spus jurnaliştilor că nu a discutat despre sprijinirea financiară a Frontului Naţional cu preşedintele Vladimir Putin, iar vizita ei la Moscova nu are nicio legătură cu creşterea şanselor electorale în cursa pentru Elysee.

Preşedintele Putin a purtat o discuţie scurtă cu Marine Le Pen, care este în Moscova la invitaţia şefului Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat a Rusiei, Leonid Sluţki.

O asemenea recunoaştere internaţională este importantă pentru Marine Le Pen, care are puţine şanse să câştige al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Le Pen şi-a exprimat, în repetate rânduri, admiraţia pentru preşedintele rus şi a promis că va lau în considerare o ridicare rapidă a sancţiunilor economice impuse de UE împotriva Rusiei după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea.

„Încercăm în acelaşi timp să menţinem relaţii egale cu autorităţile actuale şi cu reprezentanţii opoziţiei. Desigur că ştiu de campania electorală din Franţa. Noi nu vrem să influenţăm aceste evenimente în niciun mod, dar ne rezervăm dreptul de a vorbi cu reprezentanţii forţelor politice din toate ţările, aşa cum procedează şi partenerii noştri din Europa şi Statele Unite”, a declarat Vladimir Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri