Masacru în Las Vegas | Bărbatul care a salvat 30 de oameni: „Nu mai simțeam nimic în gât”

Data actualizării: Data publicării:
jonathan smith

În urma celui mai sângeros atac armat din istoria recentă a Statelor Unite ies la iveală și poveștile bune. Oamenii au stat la coadă ca să doneze sânge pentru victime ori au donat alimente. Au fost însă și fapte eroice, în timpul împușcăturilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Jonathan Smith, în vârstă de 30 de ani, a reușit să salveze în jur de 30 de persoane în timpul împușcăturilor, înainte să fie la rândul lui împușcat în gât. Ar putea trăi cu glonțul tot restul vieții”, a scris Heather Long, corespondent la The Washington Post, pe Twitter. Jurnalista a adăugat și o fotografie cu bărbatul în timp ce aștepta pe holul unui spital ca să primească îngrijiri.

El se afla la concert cu nouă membri ai familiei ca să sărbătorească împlinirea a 43 de ani ai fratelui său. 

Inițial a crezut că sunt artificii, dar și-a dat seama că sunt focuri de armă când l-a văzut pe solistul Jason Aldean fugind de pe scenă. Atunci le-a spus celor din familie să se țină de mână și să fugă.

În îmbulzeală, el striga la oameni că e vorba de un atac armat și îi îndruma pe unde să fugă, înspre un teren, la adăpostul mai multor mașini. Acolo au stat el și zeci de oameni în timp ce gloanțele încă se mai auzeau.

El a fost împușcat atunci când a văzut două fete care nu erau complet la adăpost și s-a ridicat ca să le facă loc. Un polițist aflat în timpul liber i-a acordat primele îngrijiri, apoi a fost transportat cu o camionetă la spital.

„Nu mai simțeam nimic în gât. Era o senzație de căldură în braț”, a spus el pentru Washington Post.

El a suferit o fractură de claviculă și are o coastă ruptă.

Modest, a spus că nu se consideră erou: „Aș fi vrut ca cineva să facă la fel pentru mine. Nimeni nu merită să moară la un festival de muzică”.

Un nou bilanţ al victimelor atacului armat din Las Vegas indică 59 de morţi şi 527 de răniţi, conform anununţului Poliţiei. De asemenea, conform şefului poliţiei din Las Vegas, la locuinţa atacatorului, din Nevada, au fost găsite încă 18 arme, în condţiile în care el avea deja 16 arme în camera de hotel din care a tras asupra mulţimii adunate la concertul de muzică country din Las Vegas.

La locuinţa lui Stephen Paddock au mai fost găsite muniţie şi explozibili, precum şi dispozitive electronice, care în prezent sunt verificate.

În maşina sa, poliţiştii au găsit nitrat de amoniu.

Forţele de ordine ar urma să percheziţioneze şi un al doilea imobil având legătură cu Paddock, în nordul statului Nevada, însă acesta trebuie mai intâi verificat, pentru  a nu exista dispozitive-capcană.

Stephen Paddock rezervase camera de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay din care a tras asupra mulţimii  în 28 septembrie, pe numele prietenei sale, Marilou Danley, care se află în Japonia şi care nu pare să aibă legătură cu atacul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri