Moscova ar putea recurge la represalii vizând SUA: Răbdarea noastră nu e limitată

Data publicării:
President Nicolas Sarkozy Meets With Russian President Dmitry Medvedev
Foto: Guliver/GettyImages

Moscova ar putea recurge la represalii vizând Statele Unite, după ce administraţia Obama a expulzat 35 de diplomaţi ruşi pe care i-a acuzat că ar fi spioni, a declarat vineri un consilier de la Kremlin, citat de Reuters.

President Nicolas Sarkozy Meets With Russian President Dmitry Medvedev
Foto: Guliver/GettyImages

De asemenea, Moscova aşteaptă returnarea a două baze din Statele Unite confiscate în marja scandalului de spionaj, a declarat un consilierul pentru politică externă al Kremlinului, Iuri Uşakov.

„Aşteptăm returnarea proprietăţii diplomatice ruse preluată ilegal înainte de Anul Nou de autorităţile americane precedente”, a spus Uşakov.

„Am decis să nu răspundem imediat la această escapadă, dar nimeni nu a anulat deocamdată principiul reciprocităţii în diplomaţie (...). Răbdarea noastră nu este nelimitată”, a spus el, avertizând că represalii ruse nu sunt excluse.

Şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a abordat problema bazelor în cursul vizitei sale de la Washington, de săptămâna aceasta, a adăugat el.

Barack Obama a ordonat expulzarea a 35 de ruşi la sfârşitul lunii decembrie şi a impus sancţiuni vizând două agenţii ruse de informaţii, pentru implicarea lor în scandalul de spionaj ce a marcat campania electorală din 8 noiembrie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat atunci că nu va răspunde imediat măsurilor, ci va aştepta cel puţin până la învestirea în funcţie a noului lider de la Casa Albă, Donald Trump, ce a avut loc pe 20 ianuarie.

Uşakov a precizat că o întâlnire Putin-Trump va avea loc, probabil, în marja summitului G20 de la Hamburg, din luna iulie, şi că este important ca reuniunea să ducă la rezultate tangibile.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri