Moscova staţionează sisteme de rachete pe Insulele Kurile

Data publicării:
Russia Commemorates 70th Anniversary Of Victory Day
Foto: Gulliver/GettyImages

Moscova a trimis sisteme de rachete de coastă de tip Bal şi Bastion pe Insulele Kurile, la Oceanul Pacific, revendicate de Japonia, potrivit unui ziar militar rus, scrie News.ro.

Russia Commemorates 70th Anniversary Of Victory Day
Foto: Gulliver/Getty Images

Ziarul Boievaia Vahta (La datorie) al Flotei ruse la Pacific a scris în ediţia de marţi că sisteme rachete de tip Bal şi Bastion au fost staţionate pe insulele Iturup şi Kunaşir.

Arhipelagul se află sub administraţie rusă sub numele de Kurile şi este revendicat de Japonia sub numele de Teritoriile de Nord.

Sistemul de tip Bastion a fost dezvoltat să apere zone de coastă pe o rază de 600 de kilometri şi să distrugă nave. Sistemul de rachete antinavă de tip Bal are o rază de acţiune de 120 de kilometri.

Dezacorduri cu privire la aceste insule, ocupate de fosta Uniune Sovietică la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, au împiedicat cele două ţări să încheie un tratat de pace şi ele se află teoretic în război până în prezent.

Moscova a luat această măsură înaintea unei vizite a preşedintelui rus Vladimir Putin în Japonia, prevăzută luna viitoare.

Premierul japonez Shinzo Abe a depus eforturi în vederea avansării în negocierile cu privire la soluţionarea acestei dispute teritoriale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri