NATO face un nou pas în dialogul cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Meetings of the Defence Ministers at NATO Headquarters in Brussels- Press Conference NATO Secretary General Jens Stoltenberg
Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg

NATO şi Rusia au făcut, joi, un nou pas în dialogul bilateral, printr-un schimb de informaţii despre poziţiile militare în Europa de Est. Anunțul a fost făcut de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul Consiliului NATO-Rusia care a avut loc la nivel de ambasadori, la Bruxelles, informează News.ro.

Meetings of the Defence Ministers at NATO Headquarters in Brussels- Press Conference NATO Secretary General Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg

Aliaţii şi omologul lor rus au abordat problema activităţilor militare în Europa de Est, „din grijă faţă de transparenţă şi reducerea riscurilor”, a subliniat secretarul general al NATO.

„În decembrie, am putut să avansăm în aceste domenii. Astăzi, am făcut un nou pas, schimbând informaţii despre poziţiile noastre militare respecive. NATO a prezentat o expunere despre cele patru grupări tactice desfăşurate în ţările baltice şi Plonia. Rusia a susţinut o sesiune de informare despre cele trei noi divizii ale sale desfăşurate în districtul militar occidental”, a precizat Stoltenberg.

„Această reuniune importantă a abordat subiecte de interes comun. Dialogul nu este simplu, însă îl susţinem”, a spus el.

Stoltenberg a precizat că NATO nu şi-a schimbat poziţia faţă de criza ucraineană şi a îndemnat Moscova să aplice acordurile de la Minsk. O reuniune NATO-Ucraina va avea loc vineri dimineaţa.

NATO a desfăşurat mii de militari şi armament greu în Polonia, Estonia, Letonia, Lituania şi în state membre din Europa de Sud-Est, inclusiv în România, într-o încercare de a le oferi asigurări în urma agresiunii ruse în Ucraina.

La rândul ei, Rusia a provocat îngrijorări statelor NATO prin organizarea unor exerciţii militare neanunţate în partea de vest şi apropiindu-se de nave şi aeronave aliate cu avioane de vânătoare, dar şi printr-o propagandă agresivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri