O mie de cupluri divorțate au fost recăsătorite prin lege

Data publicării:
Divort crop_GettyImages-635433914
Foto: GettyImages

O comisie specială din Cecenia a început „reunirea” familiilor divorțate, în urma unui ordin emis anul acesta de liderul republicii caucaziene, Ramzan Kadîrov, scrie The Moscow Times.

Divort crop_GettyImages-635433914
Foto: Gulliver/GettyImages

Circa două mii de femei și bărbați care au divorțat în trecut au fost „recăsătoriți” începând de luna trecută, au anunțat autoritățile cecene.

„Reunificarea lor e cea mai frumoasă și romantică melodramă. Am văzut asta cu ochii mei”, a spus Dzhambulat Umarov, ministrul Informațiilor din Cecenia.

El a adăugat că alte circa 4000 de familii urmează să fie „reunificate”. „Cu siguranță vom reuși”, a mai spus oficialul cecen.

„În restul lumii asemenea probleme sunt considerate fără rezolvare, dar în Cecenia sunt doar câteva probleme care nu pot fi rezolvate”, a precizat ministrul Comunicațiilor.

În luna iulie, Ramzan Kadîrov a ordonat înființarea unei comisii speciale, formată din oficiali guvernamentali și lideri spirituali, care să rezolve problema „mamelor singure” și reunificarea familiilor.

Potrivit BBC Rusia, a fost creată și o linie telefonică la care cuplurile separate pot apela pentru ajutor, în speranța că se vor împăca.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri