Președintele Ucrainei se teme de o invazie militară lansată din Transnistria

Data publicării:
Presedintele Ucrainei Petro Porosenko va cere Parlamentului sa instituie legea martiala, dupa conflictul cu Rusia din Marea Neagra
Foto: Facebook

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a avertizat că riscul unei invazii militare în Ucraina persistă şi că atacul ar putea fi lansat din Transnistria, relatează News.ro.

petro porosenko - fb

 „Ameninţarea privind agresiunea la scară largă a Rusiei faţă de Ucraina nu a dispărut nicăieri. Această ameninţare vine nu doar din zonele necontrolate din Donbas, această ameninţare vine de pe linia întregii frontiere a Rusiei, şi chiar de mai aproape”, a declarat Poroşenko în marja unei reuniuni operative a Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, transmite Ukrainskaia Pravda.

„Contingentul militar al Rusiei dislocat la graniţa de sud-vest, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, necontrolată de Chişinău, poate fi folosit în orice moment pentru un atac asupra noastră şi ameninţă graniţele noastre”, a subliniat el.  

Potrivit preşedintelui ucrainean, Federaţia Rusă a dislocat în apropiere de graniţa cu Ucraina un contingent de 50.000 de oameni. „Aproximativ 470 de tancuri, peste 1,700 de blindate, aproximativ 390 de sisteme de artilerie şi 220 de sisteme de foc, sute de elicoptere şi 24 de nave de război”, a declarat preşedintele ucrainean.

„Ruşii dezvoltă noi baze militare, le modernizează pe cele vechi şi reabilitează alte obiecte ale infrastructurii militare. Nu avem nicio garanţie că toate acestea nu vor fi puse într-o zi împotriva noastră”, a atras el atenţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri