Putin a fost la curent cu investigația care a dus la arestarea unui ministru

Data publicării:
putin getty
Gulliver/GettyImages

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat de la început cu privire la investigația asupra ministrului rus al economiei Alexei Uliukaev, arestat pentru luare de mită, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, relatează Reuters.

putin getty
Gulliver/GettyImages

El a adăugat că Putin a fost informat cu privire la reținerea lui Uliukaev în cursul nopții, adăugând că numai o instanță poate oferi un verdict în acest caz. "Acestea sunt acuzații grave", a mai spus Peskov, citat de Agerpres.

La rândul său, premierul rus Dmitri Medvedev a cerut o anchetă minuțioasă asupra reținerii ministrului rus al economiei, au informat agențiile de presă ruse.

Medvedev a precizat că a discutat despre arestarea lui Alexei Uliukaev cu președintele Vladimir Putin.

Ministrul rus al economiei Alexei Uliukaev a fost arestat sub acuzația că ar fi primit peste două milioane de dolari mită pentru o evaluare "pozitivă" în urma căreia compania petrolieră cu capital majoritar de stat Rosneft a achiziționat cu aproximativ cinci miliarde de dolari, în octombrie, 50% din acțiunile Bashneft din Republica Bașchiria, parte a Federației Ruse, a anunțat Comitetul de Investigații de la Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri