Putin acuză administraţia Obama că îl subminează pe Trump

Data publicării:
trump putin

Preşedintele rus Vladimir Putin acuză administraţia americană în exerciţiu că încearcă să îl submineze pe preşedintele-ales Donald Trump prin răspândirea de acuzaţii false, relatează Associated Press, citată de News.ro.

trump putin

Într-o conferinţă de presă organizată marţi, Putin a calificat informaţiile privind dosarul compromiţător pe care l-ar avea Moscova despre Trump drept un efort al lui Obama de a „submina legitimitatea preşedintelui-ales”, în pofida victoriei „convingătoare” a acestuia.

El susţine că unele voci vor să „organizeze un Maidan la Washington”, o referire la presupusul rol pe care l-ar fi jucat SUA în organizarea protestelor din principala piaţă a capitalei ucrainene, care a dus la îndepărtarea de la putere a preşedintelui prorus, în 2014.

Întrebat despre presupusul dosar privind activităţile sexuale ale lui Trump într-un hotel din Moscova, Putin a dat asigurări că este vorba de un „fals” şi că cei care l-au comandat sunt „mai rău decât prostituatele”.

Doi oficiali americani citaţi de Reuters au declarat că acuzaţiile în legături cu Trump, pe care unul dintre ei le-a descris drept „nesusţinute”, au fost incluse într-un memo de două pagini ataşat raportului privind implicarea Rusiei în alegerile americane.

BuzzFeed a publicat un document mai amplu, de 35 de pagini, redactat de un fost spion britanic, în care erau menţionate presupuse comportamente compromiţătoare ale lui Trump şi presupuse legături ale sale cu persoane din Rusia.

În replică, Trump a dat asigurări că toate informaţiile publicate de presă sunt false şi a acuzat agenţiile de informaţii de practici care amintesc de Germania nazistă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri