Putin: „Schizofrenia politică” ia amploare în SUA

Data actualizării: Data publicării:
putin
Foto: Gulliver/GettyImages

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că omologul său american Donald Trump nu a furnizat informaţii secrete în cursul unei întâlniri cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi a precizat că poate furniza transcrierea discuţiei din Biroul Oval, relatează Sky News.

Putin a explicat că va transmite Congresului transcrierea, dacă este de acord şi Casa Albă.

Într-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Paolo Gentiloni, la Soci, Putin a subliniat că „schizofrenia politică” pare să ia amploare în Statele Unite, unde situaţia este haotică, pe fondul sloganurilor antiruse.

Potrivit liderului de la Kremlin, Trump nu poate să lucreze corespunzător în aceste condiţii.

Rusia apreciază rezultatele vizitei lui Lavrov în SUA, care a venit după cea a omologului său american, Rex Tillerson, la Moscova, şi nu se amestecă în afacerile interne ale SUA, a subliniat Putin, citat de Sputnik News.

Preşedintele Donald Trump s-ar fi lăudat cu informaţii clasificate în întâlnirea cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul rus Serghei Kisliak, săptămâna trecută, oferind detalii care ar putea să expună sursa informaţiilor şi modul în care au fost colectate, au dezvăluit luni actuali şi foşti oficiali guvernamentali.

Informaţiile dezvăluite de Trump în întâlnirea cu Lavrov şi Kisliak s-ar referi la un complot al Statului Islamic, potrivit acestor oficiali. Ameninţarea era legată de folosirea laptopurilor în avioane.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri