Putin suspendă un acord nuclear, SUA suspendă discuţiile despre Siria

Data actualizării: Data publicării:
putin la telefon in avion - kremlin.ru

Prăpastia dintre Statele Unite şi Rusia se adânceşte. Vladimir Putin a dat ordin să fie suspendat acordul dintre cele două ţări privind reducerea stocurilor de plutoniu nuclear. Replica SUA a venit prin anunţul suspendării negocierilor pentru găsirea unei soluţii în Siria.

putin la telefon in avion - kremlin.ruFOTO: Kremlin.ru

Liderul de la Kremlin dă vina pe administraţia de la Washington pentru această decizie. El spune că a fost nevoit să suspende înţelegerea din cauza acţiunilor neprietenoase ale Statelor Unite la adresa Rusiei, ameninţări care pun în pericol stabilitatea strategică.

Acordul SUA-Rusia privind reducerea stocurilor de plutoniu a intrat în vigoare în 2010. Cele două mari puteri se angajau să retragă, în total, 68 de tone de plutoniu din programele nucleare naţionale, o cantitate care ar fi fost suficientă pentru producerea a 17.000 de bombe atomice.

Iar Statele Unite ale Americii au suspendat negocierile bilaterale cu Rusia în ceea ce privește situația din Siria, a anunțat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby. „Statele Unite își suspendă participarea în negocierile bilaterale cu Rusia pe care le-am pornit pentru a ajunge la un nou acord de încetare a ostilităților. Nu a fost a decizie luată cu uşurinţă”, a spus John Kirby.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri