Reacția Moscovei la suspendarea vizelor de către SUA

Data actualizării: Data publicării:
lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat luni că decizia Washingtonului de a suspenda temporar în Rusia, începând din 23 august, acordarea de vize pentru SUA reprezintă o încercare de a provoca o atitudine ostilă în rândul cetățenilor ruși împotriva autorităților de la Moscova, relatează Reuters.

„Autorii americani ai acestor decizii au venit cu o altă încercare de a stârni nemulțumirea cetățenilor ruși în legătură cu acțiunile autorităților ruse. Este o logică bine cunoscută și aceasta este logica celor care organizează revoluții colorate, a declarat șeful diplomației ruse în cadrul unei conferințe de presă la Moscova alături de omologul său egiptean Sameh Shoukry.

Serghei Lavrov a declarat totodată că Rusia va studia cu atenție decizia Statelor Unite și a promis că Moscova nu-și va vărsa mânia asupra cetățenilor obișnuiți din Statele Unite.

Ambasada SUA din Federația Rusă a anunțat luni că acordarea de vize pentru Statele Unite ale Americii va fi suspendată temporar în Rusia începând de miercuri, 23 august, din cauza reducerii personalului diplomatic ordonat de Moscova, ca ripostă la noile sancțiuni americane.

„Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operațiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova, a indicat ambasada într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri