Rusia alocă un milion de dolari pentru proiecte de infrastructură în regiunea Mării Negre

Data publicării:
9 BANI DOLARI

Rusia a alocat un milion de dolari pentru dezvoltarea de proiecte de infrastructură în regiunea Mării Negre, a informat vineri Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

9 BANI DOLARI

"Obiectivul Mecanismului este să pregătească proiecte în domenii precum dezvoltarea de infrastructuri regionale și municipale, creșterea potențialul de export al țărilor membre ale Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN), eficiența energetică și introducerea de tehnologi verzi, IMM-uri, pentru a da un impuls dezvoltării cooperării reciproc avantajoase între toate țările din regiunea Mării Negre", se arată într-un comunicat al Ministerul rus de Externe.

Potrivit Ministerului rus de Externe, acordul donatorilor a fost semnat vineri cu ocazia unei reuniuni comune a Guvernului rus cu Secretariatul Permanent al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre și consiliul director al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN).

România este membru fondator al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN), alături de celelalte state membre ale Cooperării Economice la Marea Neagră (CEMN), respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Elenă, Moldova, Federația Rusă, Turcia și Ucraina. Acordul de înființare al băncii a fost semnat la 30 decembrie 1994 și ratificat ulterior de Parlament prin Legea nr. 67/1996. România deține în prezent 280.000 de acțiuni în valoare de 322 milioane de euro, respectiv 14% din capitalul subscris și vărsat și 9,34% din capitalul autorizat al BCDMN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri