Rusia s-ar putea face vinovată de crime de război, crede Boris Johnson

Data publicării:
The Foreign Secretary Meets With The Syrian High Negotiations Committee
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 07: Britain's Foreign Secretary Boris Johnson makes a statement to the media at The Foreign Office following a meeting with the Syrian High Negotiations Committee on September 7, 2016 in London, England. The situation in Syria is currently at a critical stage with Turkish and US forces preparing to take on the so-called Islamic State in the city of Raqqa. (Photo by Leon Neal - WPA Pool/Getty Images)

Implicarea Rusiei, care îl susţine pe Bashar al-Assad, a prelungit războiului în Siria şi ar fi dus la comiterea de crime de război vizând un convoi cu ajutoare umanitare, a declarat pentru BBC ministrul britanic de Externe Boris Johnson, relatează News.ro.

The Foreign Secretary Meets With The Syrian High Negotiations Committee
Foto: Gulliver/GettyImages

Un convoi de 31 de camioane a fost atacat luni seara, în Siria, iar 20 de civili au fost omorâţi. Oficiali americani cred că aviaţia rusă a comis acest atac aerian, însă Moscova a negat orice implicare.

Rusia „este vinovată de prelungirea acestui război şi (de faptul) că-l face şi mai hidos”, a declarat Boris Johnson în emisiunea lui Andrew Marr de la BBC.

„Atunci când este vorba despre lucruri ca luarea drept ţinte a unor (convoaie cu) ajutoare la Alep, ar trebui să analizăm dacă este vorba sau nu despre luarea lor ca ţinte ştiind că sunt nişte ţinte civile nevinovate. Asta este crimă de război”, a spus şeful diplomaţiei britanice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri