Rusia și-a plasat sistemele de apărare antiaeriană în alertă

Data publicării:
SCUT ANTIRACHETA

Rusia și-a plasat sistemele de apărare antiaeriană din Extremul Orient în stare de alertă ridicată pe fondul situației create în jurul Coreii de Nord, a anunțat vineri senatorul Viktor Ozerov, care a fost până de curând președintele Comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), relatează agenția de presă RIA Novosti, relatează Agerpres.

"Ceea ce se întâmplă în prezent în jurul Coreii de Nord ne provoacă un sentiment de îngrijorare și conștientizarea necesității de a adopta măsuri suplimentare pentru apărarea teritoriului nostru. Sistemele de apărare antiaeriană și forțele aeriene ruse au fost consolidate în Extremul Orientul", a subliniat el.

Armata rusă monitorizează situația din jurul Coreii de Nord, acordând o atenție sporită zonelor de pe teritoriul acesteia de unde ar putea fi lansate rachete, a spus Viktor Ozerov.

Senatorul rus a indicat faptul că printre obiectivele sistemului de apărare antiaeriană se numără și asigurarea securității teritoriului Federației Ruse în cazul unor devieri ale rachetelor, întrucât "probabilitatea unor erori este destul de ridicată", dar există obiective și mai importante.

"Forțele de apărare antiaeriană, de descurajare nucleară vor permite să-i reținem pe americani de la pași mai hotărâți", a declarat Ozerov, citat de RIA Novosti.

Tensiunile au escaladat în Peninsula Coreea după ce Phenianul a amenințat Washingtonul cu lansarea unui atac cu rachete împotriva insulei Guam, ca reacție la declarația de marți a președintelui Donald Trump că dacă Phenianul continuă să amenințe SUA, el se va confrunta cu ''foc și furie cum n-a mai văzut lumea'' până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri