VIDEO. Tragedie pe cel mai mare aeroport din Rusia. Cel puțin 41 de oameni au murit după ce un avion a luat foc

Data actualizării: Data publicării:
accident aviatic Rusia avion in flacari
Un avion Aeroflot a luat foc pe cel mai mare aeroport din Moscova | Foto: EPA/Agerpres

Cel puţin 41 de oameni au murit pe cel mai mare aeroport din Moscova, după ce avionul cu care ar fi trebuit să zboare a luat foc, pe pistă. Aeronava decolase de puţin timp, către Murmansk, în nordul ţării. Dar piloţii au raportat o defecţiune tehnică şi au cerut să se întoarcă. În timpul aterizării de urgenţă, avionul a lovit pista şi jumătatea din spate a luat foc. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

VIDEO. Avion în flăcări în Rusia, 41 de morți. Imagini terifiante surprinse de unul dintre pasageri

Aceste imagini terifiante au fost surprinse chiar de unul dintre pasagerii avionului Suhoi Superjet 100. Pe filmare se poate vedea cum flăcările au cuprins complet motoarele şi aripile. O altă înregistrare, făcută din aeroport, arătă exact ce s-a întâmplat. Aeronava a atins pista fără probleme, dar apoi s-a desprins de la sol. A părut că ţopăie, a lovit pista şi toată partea din spate a fost cuprinsă de flăcări. Piloţii au dus avionul într-o parte ferită a aeroportului iar pasagerii aflaţi în partea din faţă au ieşit cu ajutorul rampelor de evacuare.

Potrivit presei ruse şi supravieţuitorilor, echipajul a făcut eforturi uriaşe să salveze câţi mai mulţi oameni. Dar, din păcate, mare parte dintre pasageri nu au scăpat cu viaţă. Din informaţiile iniţiale, culoarul dintre scaune a fost blocat de călătorii care se ridicaseră deja să-şi ia bagajele, aşa că cei din partea din spate a avionului nu au avut pe unde să iasă.

Elena Markovskaia - anchetator: Au fost 73 de pasageri la bord şi cinci membri ai echipajului. Din cei 78 de oameni din avion, sunt 37 de supravieţuitori - 33 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Suhoi SuperJet 100 este unul dintre primele avioane de pasageri făcute în Rusia după căderea URSS. A intrat în serviciu în 2011 şi până acum fost produse peste 150 de exemplare. Compania rusă de stat Aeroflot este principalul operator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri