Transmisie întreruptă de televiziunea Kremlinului când un membru al Congresului SUA vorbea despre Rusia

Data actualizării: Data publicării:
kremlin din afara GettyImages-175692712
Foto: GettyImages

Transmisia postului american de televiziune C-SPAN a fost întreruptă joi, timp de aproximativ 10 minute, de o transmisie a postului de televiziune Russia Today, finanţat de Kremlin, relatează CNN, preluat de News.ro. New York Times precizează că pe perioada întreruperii transmisiei, membra democrată a Camerei Reprezentanţilor Maxine Waters a discutat despre Rusia.

kremlin din afara GettyImages-175692712
Foto: GettyImages

C-SPAN transmitea o audiere a Securities and Exchange Commission (SEC), organismul care reglementează bursele americane, când a fost întrerupt.

Transmisia a fost întreruptă în cursul discursului membrei Camerei Reprezentanţilor Maxine Waters. În perioada în care C-SPAN a fost înlocuit cu RT, Waters a menţionat de câteva ori Rusia şi pe preşedintele-ales Donald Trump, scrie New York Times.

Într-un interviu telefonic, ea s-a declarat perplexă, cu atât mai mult cu cât nimeni nu a oferit o explicaţie satisfăcătoare “cum s-a întâmplat acest lucru sau de ce s-a întâmplat acest lucru”.

“Cred că este ciudat”, a subliniat ea. “Într-o perioadă în care agenţiile noastre de informaţii (…) au confirmat practic că Rusia a atacat informatic Comitetul Naţional Democrat şi alte interese politice, avem, cât timp (…) eu vorbeam despre Trump şi Rusia, interferenţe şi întreruperi ale Russia Today”, a precizat politiciana.

Într-un comunicat, C-SPAN a anunţat că anchetează incidentul, dar pleacă de la prezumpţia că a fost vorba de o defecţiune tehnică.

Notând că Russia Today se numără printre televiziunile pe care le monitorizează cu regularitate, postul american a subliniat: “Nu credem că a fost vorba de un atac informatic. În schimb, ancheta noastră iniţială sugerează că a fost vorba de o eroare internă de routing. Luăm foarte în serios securitatea reţelei noastre şi vom continua cu o anchetă aprofundată, ce ar putea dura un timp”.

Incidentul vine după serviciile americane de informaţii au acuzat Rusia, într-un raport, că a interferat cu procesul electoral american şi a subliniat că RT “a urmărit subminarea încrederii publicului în procesele democratice americane”, scrie New York Times.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri