UE prelungeşte cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei în criza din Ucraina

Data publicării:
putin_kremlin ru

Şefii de stat şi de guverne din cadrul UE au convenit joi, în cursul unei reuniuni, la Bruxelles, să prelungească sancţiunile impuse Rusiei în criza din Ucraina, după ce Statele Unite au făcut la fel săptămâna aceasta.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a anunţat joi într-un mesaj postat pe Twitter,, în cursul acestui summit ”S-a convenit. UE va prelungi sancţiunile economice impuse Rusiei” din cauza eşecului Moscovei de a-şi respecta angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul acordurilor de pace de la Minsk.

În urma acestei decizii politice, sancţiunile urmează să fie prelungite pe o nouă perioadă de şase luni, începând de săptămâna viitoare.

Bruxellesul a impus aceste sancţiuni Moscovei în urmă cu trei ani, după ce ruşii au invadat şi anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Uniunea a prelungit în mai multe rânduri aceste sancţiuni, în contextul în care conflictul între forţe guvernamentale şi rebeli separatişti proruşi continuă în estul Ucrainei.

Liderii europeni au discutat îndelung dacă să lărgească contactele diplomatice cu Moscova, în paralel cu aceste sancţiuni.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri